Har du et eller flere norske .no domener du ønsker selge?

 

På Domenemegleren kan du liste dem for salg helt gratis. 

Vi tar et lite gebyr kun etter vi har funnet en kjøper til ditt domenet. Se oversikt her

Domenmegleren vil benytte diverse kanaler for å markedsføre domenene på denne siden, men hvis domenet ikke benyttes er det viktig at du legger inn en videresending til domenets oppføring her på Domenemeglere.no – 

Vi vet at muligheten for handel øker når en potensiell kjøper kommer til et salgsprospekt, enn at kommer til en typisk “Dette domene er parkert” side.

Når kjøper er funnet er det opp til deg og eller din kjøper om dere ønsker benytte Domenemegleren som en overføring og oppgjørs fasilitator. 
Det er ikke til å legge sjul på at det er en helt reel mulighet for at en av partene blir svindlet ved under en slik transaksjon. Bruke Domenemegleren som fasiliatator garanterer trygg handel, både for deg som selger, men også kjøperen vil være sikker når han eller hun kjøper et domene.

Registrer deg og start list dine domener for salg her

Er det mulig å tjene penger på å selge domener? 
De har fleste har hørt om historier der domener ble solgt til fantasipriser. Det skal nok litt til idag å få til – ihvertfall med .no domener. Husk at selvom du skulle klare sikre deg et varemerke eller et vel etablert annets firmanavn betyr ikke det at du kan selge det. I Norge har eier varmerker et godt rettsvern og kan få rettens avgjørelse på at du må overføre vederlagsfritt. 

Men domener som ikke er varmerker kan være attraktive på bruktmarkedet. Tenk på domene som en næringstomt. Det er et område man kan bygge en bedrift på. Jo mer sentralt plassert tomten er  ( For domener at inneholder populære  søkeord f.eks )  – jo mer attraktiv er tomten.

Det kan være at domenet skal brukes som en landingsside,  firma ønsker en blogg under et domene som har et mer relevant navn til det de driver på med eller at et firma eller en blogger ønsker vise autoritet ved å ha et godt domenenavn. 

Mange firma har også firmanavn som ikke egner seg til markedsføring. F.eks vil Petter Hansen Maskin og batteriservice AS ikke være egent til markedsføring. Derimot vil f.eks batteriteknikk.no være et bra navn for markedsføring og “vindu utad”

Også markedsførere, og såkalt affilliate markedsførere liker skaffe seg gode domenenavn for markedsføre produkter i enkelte kategorier. Et godt domene gir tillit.

Domenemegleren er litt kritisk til hvilke domenenavn som blir listet offentlig. Har man type domeneavn som –   www.få-bil-lån-her-og.no så er ikke det salgbart uansett om man syntes selv at det er kult. Har man feks derimot bilfinans.no – da har man et salgbart domene. 

Prising av domener
Det finnes ikke klart svar på hva et domen er verdt. Det enkleste er å si “Hva markedet er villige til å betale” Har du et domene som du tenker er verdt flere hundre tusen eller tilogmed millioner, så er nok det ikke mulig i den virkelig verden. Som nevnt tidligere, sitter du på et varemerke domene så er ikke det verdt særlig mye. Kanskje vil varemerke-eier betale deg noen tusen bare for å slippe prosessen med å ta eierskap på domenet gjennom Norid. 

Momenter som er med på å avgjøre pris er f.eks hvor populært er ord i domene som søkeord? Har domenet allerede trafikk? Har det tidligere vært innhold på domene som har skapt mye trafikk? Lett å huske? Lett å si? Lengde har også noe å si. Domene bør ikke ha mer en 2 ord. 

Et domene som inneholder æøå kan ha en verdi, men slike domener bør være som tillegg til tilsvarende uten æøå. F.eks har du båtmarked.no bør du også sitte på baatmarked.no og batmarked.no

Domener med æøå egner seg ikke til markedsføring utover skandinavia, og egner seg ikke til epost.

Til syvende å siste bestemmes prisen hva du er villig å selge for og hva kjøper er villig å betale.

Domenemegleren mener at de fleste domenenavn har en verdi mellom 5-50 000,- hvis domenet ikke har trafikk. 

Har domenet en etablert trafikk, ja da kan prisen bli en annen.

Regsitrer deg som selger av domener her – og list dine beste domenrer allerede idag. Det er gratis og helt uten forpliktelser.


SELGE DOMENE(R)?

Send en epost med ditt/dine domene(r) og prisantydning